U sklopu trilateralnog nadzora održan nadzor mobilnih radnika i uređaja za bilježenje u cestovnom prijevozu

Slika /arhiva/nsl UPI-TRILAT 4-1_19.jpg

U sklopu trilateralnog nadzora u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, sukladno prijedlogu ECR-a i obvezama temeljem članka 36. stavak 6. Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (NN 75/13, 36/15 i 46/17), službenici Uprave kopnenog prometa i inspekcije resornoga Ministarstva u suradnji sa kolegama višim inspektorima iz Republike Slovenije i inspektorima iz Republike Mađarske zajednički su održali trilateralni nadzor.

Nadzor je održan 4. listopada 2018. godine, na dva granična prijelaza 'GP Goričan / Leteny '(stari prijelaz) i 'GP Mursko Središće / Lendava'.
Tijekom trilateralne akcije obavljeno je više nadzora, kod kojih je utvrđeno niz prekršaja po Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu, Zakonu o prijevozu opasnih tvari i Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Na GP između Republike Mađarske i Republike Slovenije gdje su sudjelovali inspektori izmijenjena su mnoga korisna i primjenjiva znanja i vještine koja će biti korištena u daljnjem radu.
 


Vijesti iz medija