Vlada RH: donesena Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora s EiB-om za revitalizaciju željezničkog sustava RH

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je odluka kojom se pokreće postupak za sklapanje Ugovora o financiranju između Republike Hrvatske i Europske investicijske banke za Projekt „Revitalizacija željezničkog sustava Republike Hrvatske“.

Ovom Odlukom se prihvaća Nacrt ugovora o financiranju kao osnova za vođenje pregovora te se određuje sastav izaslanstva Republike Hrvatske za vođenje pregovora.

Ugovorom o financiranju realizirat će se zajam u iznosu od 400.000.000 eura s rokom povlačenja od 60 mjeseci, od ukupno planiranih 900.000.000 eura okvirnog zajma namijenjenog za financiranje spomenutog Projekta čija se realizacija očekuje u narednom desetogodišnjem razdoblju.

Ovom Odlukom ovlašćuje se voditelj izaslanstva da, u ime izaslanstva Republike Hrvatske, potpiše Zapisnik s pregovora i ostalu potrebnu dokumentaciju te se ujedno ovlašćuje ministar financija da u ime Republike Hrvatske potpiše Ugovor o financiranju

Realizacija projekata koji će se financirati putem sredstava osiguranih ovim zajmom dovest će do značajnog poboljšanja sigurnosti putnika i osoblja, smanjujući rizik od nesreća i ozljeda te do povećanja kapaciteta i modernizacije željezničke infrastrukture.

Najave