Vlada RH: Usvojeno Izvješće o radu Agencije za sigurnost željezničkog prometa za 2019. godinu

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Izvješće o radu Agencije za sigurnost željezničkog prometa za 2019. godinu.

Usvojeno Izvješće obuhvaća djelatnost i ustrojstvo Agencije, podatke o financijskom poslovanju Agencije te informacije o stanju sigurnosti i sigurnosnim pokazateljima željezničkog sustava u Republici Hrvatskoj.

Agencija je tijekom 2019. godine riješila ukupno 1653 predmeta iz nadležnosti propisane Zakonom o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava.

Provedeni su vanjski auditi sustava upravljanja sigurnošću, kao i svih sudionika željezničkog sustava, dok se sukladno prijedlozima Agencije, bilježe poboljšanja u sklopu podizanja sigurnosti željezničkog sustava i smanjenje broja izvanrednih događaja za 5,3%.

Agencija kroz Izvješće ukazuje i na daljnju potrebu unaprjeđenja željezničke infrastrukture u pogledu održavanja i modernizacije zastarjele opreme, a to se posebno odnosi na postojeće željezničko-cestovne prijelaze, koji u ovom trenutku predstavljaju najveći sigurnosni problem u željezničkom sustavu Republike Hrvatske.

Zaključno, u Izvješću se navodi kako su u potpunosti realizirani svi ciljevi iz Strateškog plana za razdoblje 2019. – 2021. godine.

Vijesti iz medija