Vlada RH: Usvojen Zaključak o potpori izgradnji dviju cesta na području Osječko – baranjske i Koprivničko – križevačke županije ukupne vrijednosti 8 milijuna eura, u okviru prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Zaključak kojim podupire realizaciju Projekta izgradnje ceste na pravcu Popovac – Kneževo - Sárok (Mađarska), u Općini Popovac, Osječko - baranjska županija i Projekta izgradnje ceste na pravcu Gotalovo - Zákány (Mađarska), u Općini Gola, na području Koprivničko - križevačke županije.

Naime, Republika Hrvatska i Mađarska potpisale su 5. ožujka 2020. godine Izjavu o namjeri, u svrhu jačanja gospodarske suradnje i s time povezanih prometnih veza između pograničnih područja dviju država, čime su se sporazumjele surađivati u pripremi prekograničnih projekata, uključujući nove prometnice niže kategorije, između općina Sárok i Kneževo, kao i Zákány i Gotalovo.

Vrijednost Projekta izgradnje ceste na pravcu Popovac – Kneževo - Sárok (Mađarska) procjenjuje se na 5 milijuna eura (bez PDV-a), dok se vrijednost Projekta izgradnje ceste na pravcu Gotalovo - Zákány procjenjuje na 3 milijuna eura (bez PDV-a).

Navedene investicije planiraju se financirati kroz program Interreg VI-A Mađarska - Hrvatska 2021. - 2027., u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj, kojega je nositelj Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ukupan iznos sredstava potrebnih za provedbu ovih projekata procijenjen je na 8 milijuna eura (bez PDV-a).

Najave