Vlada RH: Usvojen Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik - Sisak

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik –Sisak, duljine 10,9 kilometara.

Usvajanjem Zaključka Vlada Republike Hrvatske podržava ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

Zaključkom se zadužuje društvo Hrvatske autoceste d.o.o. da najkasnije do 28. veljače 2021. godine pokrene otvoreni postupak javne nabave radova izgradnje autoceste procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna, iz sredstava predviđenih Financijskim planom HAC-a za 2021. godinu, s projekcijama za 2022. i 2023. godinu.

Rok za izvođenje radova je dvije (2) godine od sklapanja ugovora.

Za dionicu je ishođena građevinska dozvola, a u tijeku su i radovi izmještanja instalacija te je od ukupno ugovorenih 23 milijuna kuna radova do sada realizirano njih u vrijednosti 17,7 milijuna kuna. Preostali radovi na izmještanju instalacija biti će dovršeni do kraja ove godine.

Pored toga, u tijeku je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa te otkup zemljišta (trošak se procjenjuje na 25 milijuna kuna) dok će javna nabava usluge nadzora nad radovima, procijenjene vrijednosti 7,5 milijuna kuna biti pokrenuta u travnju 2021. godine. Tijekom veljače 2021. pokrenut će se i postupak javne nabave arheoloških istražnih radova, procijenjene vrijednosti 10,5 milijuna kuna.

Zaključimo kako je zahvaljujući uštedama i dobrom financijskom planiranju, nakon uspješno provedenog financijskog i operativnog restrukturiranja, HAC u posljednje tri godine osigurao stabilno poslovanje i investicijski potencijal za jedan ovakav uistinu prioritetan infrastrukturni projekt.
 


Vijesti iz medija