Vlada RH: Usvojen prijedlog zaključka u vezi s Izjavom o namjeri između Republike Hrvatske i Mađarske vezano uz jačanje gospodarske suradnje i s time povezanih prometnih veza između pograničnih područja Republike Hrvatske i Mađarske

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici usvojila prijedlog zaključka u vezi s Izjavom o namjeri između Republike Hrvatske i Mađarske, vezano uz jačanje gospodarske suradnje i s time povezanih prometnih veza između pograničnih područja Republike Hrvatske i Mađarske.

Navedenim zaključkom, u skladu sa Zakonom o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, Vlada RH je upoznata sa Izjavom o namjeri između Republike Hrvatske i Mađarske vezano uz jačanje gospodarske suradnje i s time povezanih prometnih veza između pograničnih područja Republike Hrvatske i Mađarske, koja je potpisana u Zagrebu 5. ožujka 2020. godine.

Na sjednici održanoj 8. ožujka 2019. godine Vlada Republike Hrvatske je prihvatila tekst Izjave o jačanju prometnih i gospodarskih veza između pograničnih područja Republike Hrvatske i Mađarske, kojom je utvrđena daljnja suradnja s Mađarskom koja, između ostaloga, uključuje pripremu i određivanje projekata lokalne granične infrastrukture koji će se predati kao zajednički zahtjev u okviru programa prekogranične suradnje.

Vijesti iz medija