Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Kostabela u Rijeci te zahvata morske vode za potrebe bazena i za potrebe termotehničkih uređaja

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Kostabela u Rijeci te zahvata morske vode za potrebe bazena i termotehničkih uređaja.

Naime, zbog zaključenja ugovora o brendiranju s hotelskom grupacijom „Hilton“ i kašnjenja radova, trgovačko društvo JTH Costabella d.o.o, kao Ovlaštenik koncesije, podnijelo je zahtjev za produženjem roka za dovršetak izgradnje plaže do dana 31. kolovoza 2020. godine.

S obzirom da će ova investicija značajno podići razinu turističke ponude grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, Vlada RH donošenjem ove Odluke produžuje rok za dovršetak plaže i predaju uporabne dozvole.

Istaknimo kako je u izgradnju plaže Ovlaštenik koncesije do sada uložio 14,5 milijuna kuna (bez PDV-a), dok ukupna ulaganja u hotelski kompleks iznose nešto više od 17,6 milijuna kuna.

Pisane vijesti