Vlada RH: Usvojen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća LU Rijeka o sklapanju Ugovora za izvođenje radova rušenja skladišta 5, 6 i 7

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka o sklapanju Ugovora za izvođenje radova rušenja skladišta 5, 6 i 7.

Podsjetimo kako je Lučka uprava Rijeka prethodno provela postupak Odabira ekonomski najpovoljnije ponude pri čemu je ponuda tvrtke  EURCO d.d. ocijenjena najpovoljnijom. Ukupna vrijednost Ugovora iznosi cca 12,8 milijuna kuna (sa PDV-om).

Za navedeni su projekt u Državnom proračunu planirana sredstva u iznosu od 10 milijuna kuna, dok će se tri milijuna kuna osigurati iz namjenskih prihoda Lučke uprave Rijeka.

Projektom rušenja triju skladišta oslobodit će se dio obalnog prostora za skladištenje gabaritnog tereta i metalnih proizvoda, te smanjiti transportni troškovi između lokacija skladištenja na Zagrebačkoj i Bratislavskoj obali.

Na taj će način doći do povećanja prometa i prihoda za Lučku upravu i koncesionara, a riješit će se i problem gubitka skladišnog prostora na Zagrebačkoj i Bratislavskoj obali uslijed izgradnje novog kontejnerskog terminala.

Izvođač je radove dužan izvršiti u roku od najkasnije 130 dana od dana potpisa Ugovora i uvođenja u posao.

Pisane vijesti