Vlada RH: Usvojen Prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća ŽLU Novi Vinodolski o produžetku roka trajanja koncesije luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Muroskva

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o produžetku roka trajanja koncesije za obavljanje lučkih djelatnosti priveza i odveza brodova, jahti i brodica, koja zahtijeva izgradnju objekata lučke infrastrukture na dijelu lučkog područja Muroskva, Grad Novi Vinodolski.

Koncesija je dodijeljena društvu Mitan Marina d.o.o. te se ovom Odlukom ista produžuje za 12 godina, zaključno do 2055. godine. Pritom se stalni dio koncesijske naknade povećava sa 118.124,00 na 177.186,00 kuna godišnje.

Razlog produženja koncesije nove su investicije u dogradnju lukobrana. Naime, postojeći primarni lukobran zbog sve ekstremnijih vremenskih uvjeta ne može jamčiti sigurnost prilikom ekstremnog juga.

Dodajmo i to kako se Ovlaštenik koncesije u objekte lučke infrastrukture obvezao uložiti 32,3 milijuna kuna, dok ukupna dosadašnja ulaganja u luku iznose 75,1 milijun kuna. Novim investicijama u iznosu od cca 7,2 milijuna kuna, iste će iznositi gotovo 82,3 milijuna kuna.

Pisane vijesti