Vlada RH: Dana suglasnost i državno jamstvo na kreditno zaduženje Hrvatskih cesta radi financiranja projekata i plana poslovanja društva u 2022.

Na današnjoj sjednici Vlada Republike Hrvatske dala je suglasnost i državno jamstvo društvu Hrvatske ceste d.o.o za kreditno zaduženje kod banaka Erste&Steiermärkische bank d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., OTP banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d. i Zagrebačka banka d.d., radi financiranja projekata i plana poslovanja društva u 2022. godini.
 
Navedenim odlukama osigurat će se financijska sredstva u iznosu od 115,5 milijuna eura uvećano za kamate, naknade i troškove, uz uvjete korištenja kredita: jednokratno ili višekratno do 31. prosinca ove godine, s počekom od tri godine od sklapanja ugovora te uz kamatnu stopu od 1,15 posto, uvećanu za šestomjesečni EURIBOR, aranžerske naknade u iznosu od 0,50 posto jednokratno, na ukupan iznos kredita, agentske naknade u iznosu 20 tisuća eura godišnje i stopostotno državno jamstvo kao osiguranje naplate obveza po kreditu.
 
Navedenim kreditnim zaduženjem financirat će se dio postojećih kreditnih obveza u iznosu oko 280 milijuna kuna te 16 aktivnih projekata ukupne vrijednosti 589,3 milijuna kuna.

Vijesti iz medija