Vlada RH: Zaključak o realizaciji projekata rekonstrukcije javnih i nerazvrstanih cesta radi unaprjeđenja stanja kolnika i poboljšanja tehničkih karakteristika prometnica

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je 256. sjednici donijela Zaključak o realizaciji projekata rekonstrukcije javnih i nerazvrstanih cesta radi unaprjeđenja stanja kolnika i poboljšanja tehničkih karakteristika prometnica, kojim podupire realizaciju navedenih projekata prema programu i projektima koji će biti razrađeni pod nadzorom stručnjaka Hrvatskih cesta.
 
Zaključkom je obuhvaćeno 33,215 kilometara javnih i nerazvrstanih cesta, a od toga je 4,92 km županijskih cesta, 7,48 km lokalnih cesta i 20,815 km nerazvrstanih cesta na području Ličko-senjske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske, Zadarske, Šibensko-kninske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Predmetne ceste nalaze se u ruralnim područjima, a planiranim zahvatima unaprijedit će se stanje kolnika te poboljšati tehničke karakteristike prometnica.
 
Ukupna procijenjena vrijednost nabave projektiranja i radova koji će biti provedeni sukladno  Zaključku iznosi oko 5, 6  mln eura (bez PDV-a), a sredstva su osigurana Financijskim planom Hrvatskih cesta za 2023. godinu te projekciji Plana za 2024. i 2025. godinu.

Najave