Vlada RH: Zaključak o prihvaćanju Pilot-projekta besplatnog željezničkog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je 271. sjednici donijela Zaključak o prihvaćanju Pilot-projekta besplatnog željezničkog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina.

Pilot-projektom će biti obuhvaćeno oko 1,2  milijun umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koje će imati mogućnost neograničeno koristiti željeznički prijevoz odnosno besplatno putovati vlakom na području Republike Hrvatske. U tom smislu, umirovljenici i osobe starije od 65 godina će moći besplatno putovati vlakom u svrhu svakodnevnih i povremenih putovanja, jednodnevnih izleta, posjeta događanjima, odlazaka liječniku i dr.

Kako je tijekom izlaganja istaknuo potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, cilj projekta je poboljšati kvalitetu života umirovljenika, potaknuti održivu mobilnost, smanjiti troškove života za stariju populaciju i doprinijeti ekološki odgovornijem načinu putovanja starije populacije.
 
Pilot-projekt će trajati od 1. siječnja 2024. godine do 31. prosinca 2024. godine, za što će u proračunu biti osigurana sredstva u iznosu od dva milijuna eura.

Vijesti iz medija