Vlada RH: Usvojeno Godišnje izvješće o radu i financijsko izvješće Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo za 2020. godinu

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Godišnje izvješće o radu i financijsko izvješće Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo za 2020. godinu.
 
Naime, Agencija je i tijekom 2020. godine težišno obavljala poslove vezane za sigurnost i zaštitu civilnog zračnog prometa, a osobito nadzor (inspekciju), certifikaciju i licenciranje zrakoplovnih subjekata u cilju osiguravanja kontinuiranog obavljanja zračnog prijevoza i drugih djelatnosti u zračnom prometu.
 
Tako su tijekom 2020. godine ukupno izvršena 493 nadzora sigurnosti i zaštite civilnog zračnog prometa (392 planirana nadzora i 101 neplanirani/uvjetni nadzor), uz 83%-tnu realizaciju u odnosu na planirani broj nadzora. 
 
Nadalje, nastavljene su aktivnosti certifikacije zrakoplovnih subjekata, odnosno licenciranja zrakoplovnog osoblja, kao i posebne aktivnosti u području zaštite civilnog zračnog prometa.
 
Provođene su i aktivnosti vezane uz upravljanje sigurnosnim rizicima u skladu s nacionalnim i međunarodnim zahtjevima, a koje za cilj imaju kontinuirano povećanje razine sigurnosti zračnog prometa.
 
U okviru svoje nadležnosti Agencija je i u 2020. godini pratila provedbu velikih infrastrukturnih projekata u području aerodroma.

Vijesti iz medija