Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o Nacionalnom planu traganja i spašavanja osoba u pogibelji na moru

Vlada RH na današnjoj Sjednici usvojila je Prijedlog uredbe o Nacionalnom planu traganja i spašavanja osoba u pogibelji na moru.

Predloženom uredbom utvrđuju se način i detaljniji uvjeti obavljanja poslova službe traganja i spašavanja osoba, u pogibelji na moru, operativni postupci i službeni zapisi službe traganja i spašavanja, stjecanje stručne izobrazbe i osposobljavanje osoba koje obavljaju službu traganja i spašavanja osoba, jedinice traganja i spašavanja na moru i obalne promatračke jedinice, uređivanje prava i obveza dobrovoljaca i uvjeta sklapanja i raskidanja ugovora o dobrovoljnom obavljanju poslova traganja i spašavanja osoba u pogibelji na moru.

Ministarstvo je izradilo predmetnu Uredbu zbog potrebe usklađivanja s odredbama Pomorskog zakonika te s obzirom da postojeći Nacionalni plana traganja i spašavanja ljudskih života na moru, nikada nije noveliran u protekle 24 godine.

Radi provedbe ove Uredbe neće biti potrebno ustrojavanje novih organizacijskih jedinica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Pisane vijesti