Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o davanju posebne upotrebe pomorskog dobra u svrhu gradnje i korištenja elektroenergetskog podmorskog kabela Rab - Lopar - Biluća

Slika /slike/banski-dvori.jpg
Usvajanjem ove Odluke trgovačkom društvu Hrvatska elektroprivreda d.d. Zagreb daje se posebna upotreba pomorskog dobra, u svrhu gradnje i korištenja elektroenergetskog podmorskog kabela.
 
Vlada RH na današnjoj je Sjednici usvojila Prijedlog odluke o davanju posebne upotrebe pomorskog dobra u svrhu gradnje i korištenja elektroenergetskog podmorskog kabela Rab - Lopar - Biluća (KK Goli - KK Biluća) na dijelu k.o. Goli otok, Općina Lopar, Primorsko - goranska županija i dijelu k.o. Klada, Grad Senj, Ličko - senjska županija.
 
Donošenjem ove Odluke trgovačkom društvu Hrvatska elektroprivreda d.d. Zagreb daje se posebna upotreba pomorskog dobra u svrhu gradnje i korištenja elektroenergetskog podmorskog kabela, na dionici između otoka Goli otok, na području općine Lopar, na otoku Rabu i kopna na području uvale Biluča, na području Grad Senja, a u skladu s pravomoćnom Lokacijskom dozvolom, izdanom od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.
 
Sukladno odredbama Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama posebna upotreba daje se za gradnju infrastrukture, koja se dijelom nalazi na pomorskom dobru i čija je izgradnja uređena posebnim propisom, a može se graditi na pomorskom dobru i lučkom području, a odluku o posebnoj upotrebi donosi se na zahtjev u upravnom postupku.
 
Površina pomorskog dobra, koje se ovdje daje na posebnu upotrebu iznosi 4.778 metara kvadratnih, a naknada za posebnu upotrebu pomorskog dobra iznosi 0,66 eura po metru kvadratnom, zauzetog pomorskog dobra i daje se na razdoblje od 35 godina, računajući od dana sklapanja ugovora.

Pisane vijesti