Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o davanju odobrenja na Godišnji program rada i financijski plan Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu za 2019. godinu

Slika /arhiva/VRH-ulaz.jpg
Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen prijedlog Odluke o davanju odobrenja na Godišnji program rada i financijski plan Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu za 2019. godinu.

Agencija, kao istražno tijelo s javnim ovlastima, odgovorna je za sigurnosne istrage nesreća te ima središnju ulogu u istražnom postupku koji se odnosi na utvrđivanje uzroka nesreće ili nezgode, pa je ključno da Agencija svoje istrage provodi stručno i posve neovisno, što je osigurano Godišnjim programom i Financijskim planom za 2019. godinu.

Radi ostvarenja specifičnih ciljeva, aktivnosti Agencije usmjerene su na stalnu brigu za stručnom edukacijom istražiteljskih timova, suradnji s neovisnim stručnjacima iz raznih znanstvenih područja te suradnju s drugim istražiteljskim tijelima i organizacijama koje se bave unapređenjem sigurnosti zračnog, pomorskog i željezničkog prometa.

S tim u vezi istaknimo kako su u ovogodišnjem Državnom proračunu za rad Agencije planirana financijska sredstva u iznosu od 3.363.000 kuna.

Vijesti iz medija