Vlada RH osigurala repatrijacijske komercijalne letove za povratak hrvatskih državljana iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske

Slika /slike/foto 4_20/CroatiaAirlines 4_20.jpg
U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Vlada Republike Hrvatske osigurala je komercijalne repatrijacijske letove koje će obaviti nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines u svrhu povratka hrvatskih državljana koji se privremeno nalaze u Talijanskoj Republici, Portugalskoj Republici, Kraljevini Španjolskoj te Kraljevini Švedskoj.

Letovi su planirani u subotu 4. travnja u popodnevnim satima. Riječ je o tri leta na relaciji Zagreb-Rim-Zagreb, Zagreb-Lisabon-Madrid-Zagreb te Zagreb-Stockholm-Zagreb. Karte se mogu osigurati preko putničke agencije „Obzor Putovanja“, tvrtke kćeri Croatia Airlines.

Svjesni velikog broja hrvatskih državljana koji se nalaze u kriznim žarištima pandemije koronavirusa, hrvatska diplomatsko-konzularna mreža od početka krize ulaže iznimne napore kako bi se pronašli najbolji mogući načini za povratak hrvatskih državljana.

Diplomatske misije i konzularni uredi u svijetu nastavljaju predano raditi na što skorijoj repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana koji su zatražili pomoć pri povratku u Domovinu.


Vijesti iz medija