Vlada RH: Odobren Godišnji program rada Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo za 2021. godinu

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Godišnji program rada Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo za 2021. godinu.

Tako će i tijekom 2021. godine aktivnosti nacionalne agencije biti usmjerene na daljnje unaprjeđivanje standarda sigurnosti i zaštite civilnog zračnog prometa u Republici Hrvatskoj, uzimajući pritom u obzir aktualnu situaciju vezanu uz bolest Covid-19.

Agencija će istodobno nastaviti sa sustavnim provođenjem nadzora sigurnosti i zaštite civilnog zračnog prometa, uključujući certificiranje zrakoplovnih subjekata i licenciranje zrakoplovnog osoblja, a sve kako bi se osiguralo kontinuirano udovoljavanje zahtjevima za obavljanje zračnog prijevoza i drugih djelatnosti u zračnom prometu.

Osim toga, predviđen je i nastavak provedbe mnogobrojnih razvojnih projekata, poput Projekta EMPIC i Projekta pružanja elektroničkih usluga kroz sustav e-građani.

Dodajmo ovome kako su za obavljanje i razvoj djelatnosti Agencije u ovogodišnjem Državnom proračunu planirana financijska sredstva u iznosu od cca 70 milijuna kuna. 

Vijesti iz medija