Vlada RH: Odluke o kreditnom zaduženju društva HŽ Infrastruktura d.o.o. radi financiranja projekata iz CEF programa

Vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost i državno jamstvo za kreditno zaduženje društva HŽ Infrastruktura d.o.o. kod Erste&Steiermärkische Bank d.d., OTP Banke d.d. i Privredne banke Zagreb d.d. radi financiranja projekata iz CEF programa, u iznosu od 245 milijuna kuna.
 
Navedenim investicijskim kreditom osigurat će se financijska sredstva s ciljem održavanja dinamike ispunjenja financijskih obveza prema izvođačima radova, a vezano za dinamiku priljeva EU sredstava.
 
Kreditom će se između ostalog financirati rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici pruge Križevci – Koprivnica – državna granica, izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju željezničke pruge Okučani - Vinkovci te izrada projektne i ostale dokumentacije za dionicu pruge Škrljevo - Rijeka - Jurdani. 
 
Dodajmo kako će se navedena kreditna sredstva koristiti po revolving principu 12 mjeseci od dana potpisa ugovora o kreditu, s rokom otplate glavnice do 31. prosinca 2023. godine uz fiksnu kamatnu stopu u iznosu od 0,15 posto godišnje. Za kredit se, kao instrument osiguranja, izdaje bezuvjetno i neopozivo stopostotno državno jamstvo.

Najave