Vlada RH: Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Mongolije o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Mongolije o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Naime, trenutno između Republike Hrvatske i Mongolije ne postoji dvostrani ugovor za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza, no kako za obavljanje poslova prijevoza postoji obostrani gospodarski interes, pokreće se postupak za njegovo sklapanje.

Sklapanjem Ugovora unaprijedit će se odnosi između dviju zemalja u području cestovnog prometa. Pritom će se stvoriti pravni okvir koji će omogućiti uspostavu prometnih i robnih tokova između RH i Mongolije.

Prema prijedlogu Ugovora, prijevoz tereta između dviju država i u tranzitu obavljao bi se bez dozvola, dok bi dozvole bile potrebne samo za obavljanje prijevoza tereta za treće države.

Donošenjem ove Odluke prihvaća se nacrt Ugovora kao osnova za vođenje pregovora, određuje se Izaslanstvo RH za vođenje pregovora dok se za potpivanje Ugovora ovlašćuje ministar mora, prometa i infrastrukture.

Izvršavanje predmetnog Ugovora ne zahtijeva dodatna financijska sredstva iz Državnog proračuna.

Vijesti iz medija