Vlada RH: Odluka o dodjeli financijske pomoći BiH u prometnoj povezanosti i integraciji

Na sjednici održanoj 8. veljače 2023. godine, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o financijskoj pomoći Bosni i Hercegovini iz državnog proračuna za financiranje Projekta izgradnje regionalne ceste R428, dionica Zavala-Orahov Do-Granica RH (Slano) u dužini od 10 kilometara u Općini Ravno, u ukupnom iznosu nešto manjem od 7,3 milijuna eura.

Sredstva će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture doznačiti Općini Ravno, na temelju podnesenog zahtjeva za isplatom, a za podmirivanje dospjelih obveza prema izvoditeljima radova i za usluge obavljanja stručnog nadzora nad izvođenjem radova izgradnje. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Općina Ravno potpisat će ugovor o načinu utroška sredstava.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je da će izgradnja ove prometnice pridonijeti boljoj povezanosti dviju država, ostvarit će se i kontinuitet sa županijskom cestom (ŽC 6232) u Hrvatskoj, a time i cestovna veza s Jadranskom magistralom, odnosno s DC8.

Najave