Vlada RH: Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Zadarske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju lučke uprave za luke županijskog i lokalnog značaja

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Zadarske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju lučke uprave za luke županijskog i lokalnog značaja.

Naime, temeljem traženja Zadarske županije, a u skladu sa Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama donosi se odluka kojom Vlada RH daje djelomičnu suglasnost na predmetnu Odluku Županijske skupštine od 14. prosinca 2020. godine.

Navedenom se Odlukom proširuje nadležnost Županijske lučke uprave Zadar na tri nove luke otvorene za javni promet lokalnog značaja.

Pritom se u odnosu na postojeće luke i pripadajuće lučke bazene proširuje obuhvat za ukupno 14 luka, a smanjuje za njih 11.

Spomenuta proširenja i smanjenja izrađena su u koordinaciji sa jedinicama lokalne samouprave, radi usklađivanja s prostornim planovima općina i gradova te razvojnim planovima jedinica lokalne samouprave.

Proširenja obuhvaćaju ona područja koja se u stvarnosti koriste kao lučka područja, a izvan su lučkog sustava, dok se smanjenje lučkih područja odnosi na područja druge prostorne namjene.

Dodajmo kako se danas donesenom odlukom ne daje suglasnost za obuhvat luke Rivanj te obuhvat Lučkog bazena Miljašić jaruga u luci Nin, sve do usklađivanja obuhvata lučkih područja s dokumentima prostornog uređenja.

Pisane vijesti