Vlada RH: Odluka o davanju odobrenja na Godišnji plan rada i Financijski plan poslovanja AIN-a za 2023. godinu  

Vlada je na današnjoj 180. sjednici usvojila Odluku o davanju odobrenja na Godišnji plan rada i razvoja i Financijski plan poslovanja Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu za 2023. godinu.
 
Naime, Agencija kao istražno tijelo sa javnim ovlastima, odgovorna je za sigurnosne istrage nesreća i ima središnju ulogu u istražnom postupku koji se odnosi na utvrđivanje uzroka nesreće ili nezgode, stoga je ključno da Agencija svoje istrage provodi stručno i neovisno, što je osigurano Godišnjim programom i Financijskim planom za 2023. godinu.
 
Radi ostvarenja specifičnih ciljeva Agencije nastavlja se sa određenim organizacijskim i stručnim aktivnostima.
 
Prije svega, aktivnosti Agencije usmjerene su na stalnu brigu za stručnom edukacijom istražiteljskih timova, suradnji s neovisnim stručnjacima iz raznih znanstvenih područja te suradnju s drugim istražiteljskim tijelima i organizacijama koje se bave unapređenjem sigurnosti zračnog, pomorskog i željezničkog prometa.

Donošenjem ove Odluke u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu planirano je oko 4 milijuna kuna, odnosno oko 531 tisuće eura.

Vijesti iz medija