Vlada RH: donesene odluke o davanju suglasnosti Zračnoj luci Osijek za kreditno zaduženje i izmjenu državnog jamstva kod Hrvatske poštanske banke

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je 271. sjednici donijela odluke kojima Zračnoj luci Osijek daje suglasnost za kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke d.d., kao i za izmjenu državnog jamstva u korist iste banke radi izmirenja dospjelih kreditnih i drugih obveza sukladno Planu poslovanja Zračne luke Osijek d.o.o. za 2019. godinu.
 
Naime, Vlada je na sjednici održanoj 7. veljače 2019. godine donijela odluke kojima je društvu Zračna luka Osijek  dala suglasnost za dugoročno kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke d.d. u iznosu od 22 milijuna kuna te za izdavanje državnog jamstva u korist Hrvatske poštanske banke d.d. na 17,6 milijuna kuna, a 8. srpnja 2021. godine izmijenila je prethodno navedene odluke temeljem zahtjeva Društva te dogovora Društva i Hrvatske poštanske banke d.d. za produljenjem počeka do 30. travnja 2023. godine.
 
Društvo je ponovno od Hrvatske poštanske banke d.d. zatražilo odgodu plaćanja obveza iz Osnovnog ugovora, za što je ovom Odlukom dana suglasnost.

Vijesti iz medija