Vlada RH: Donesen Zaključak o prihvaćanju Izvještaja o radu Agencije za obalni linijski pomorski promet za 2021. godinu

Na temelju Izvještaja o radu Agencije za obalni linijski pomorski promet za 2021. godinu, kojeg je donijelo Upravno vijeće Agencije na svojoj 25. sjednici, održanoj dana 11. travnja 2022. godine, u tekstu koji je Vladi Republike Hrvatske dostavilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture aktom, Vlada RH na današnjoj Sjednici prihvatila je Izvještaj.

Izvještajem je obuhvaćeno cjelokupno poslovanje Agencije u 2021. godini, osobito predmet poslovanja i zakonska regulativa istog, opći akti Agencije, ustrojstvo i tijela Agencije te rad Upravnog vijeća. Obuhvaćeni su i podaci o prostorima koje Agencija koristi, kao i transparentnost poslovanja koja je osigurana dostupnim informacijama na službenim stranicama Agencije. Najznačajnije djelatnosti Agencije su obavljanje poslova u vezi s dodjelom prava na obavljanje usluga javnog prijevoza, uspostava informatičkog sustava javnog prijevoza i ostvarivanje prava na povlašteni prijevoz.

U odnosu na poslovanje Izvještajem je zasebno razrađeno područje usluge javnog prijevoza kao usluge od općeg gospodarskog interesa s obvezom javne usluge kao i prateći ugovori, područje usluge javnog prijevoza bez obveze javne usluge kao i prateći ugovori, te informatički sustav javnog prijevoza (SEOP – sustav evidencije otočnih prava) koji je Agencija uspostavila i u njenom je vlasništvu, a kojim se omogućava korištenje prava određenih kategorija putnika i vozila na povlašteni prijevoz, uplate u državni proračun Republike Hrvatske u 2021. godini, kao i kadrovska struktura Agencije u 2021. godini.

Financijski izvještaj Agencije za obalni linijski pomorski promet za 2021. godinu detaljno je prikazan u Izvještaju kroz Izvješće o realizaciji financijskog plana za 2021. godinu te kroz godišnje financijske izvještaje za 2021. godinu (Bilanca stanja na dan 31. prosinca 2021. godine i Izvještaj o prihodima i rashodima, primicima i izdacima za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine).

Pisane vijesti