Ulaganja u Zračnoj luci Varaždin

Slika /arhiva/zag_vara.jpg

U Zračnoj luci Varaždin otvoren je danas novobnovljeni hangar u čije je uređenje uloženo 1,2 milijuna kuna.

Obnovljeni hangar ima veliko značenje u daljnjem razvoju varaždinske Zračne luke, a značajna sredstva uložena su i u obnovu zgrade aerodroma, sanaciju piste, kupnju traktora za zrakoplove kao i protupožarnu zaštitu i video nadzor, rekla je predsjednica Uprave tvrtke Winair Narcisa Huljev. Ukupna investicija, zajedno s obnovom hangara, iznosi više od 2,2 milijuna kuna.

Za slijedeću godinu najavila je postavljanje ograde oko aerodroma, uređenje prostora za carinu i policiju, ugradnju instrumentalnog prilaza za slijetanje u teškim uvjetima, postavljanje rasvjete za noćno slijetanje te izgradnju novog hangara površine 3000 četvornih metara.

Zadovoljan uređenjem aerodroma je i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji je istaknuo kako je u proteklih šest mjeseci uloženo više sredstava u obnovu nego u proteklih deset godina.

Odluka Gradskog poglavarstva da uđe u svojevrsno javno-privatno partnerstvo s tvrtkom Winair pokazala se ispravnom. Grad je i dalje vlasnik zemljišta i piste, dok privatni partner Winair značajna sredstva ulaže u građevine i opremu aerodroma. Model je to koji će najvjerojatnije i Vlada preuzeti za zagrebačko Pleso, kazao je Čehok.

Uz već spomenuti iznos uložen u obnovu aerodroma, u kupnju okolnog zemljišta, za proširenje zračne luke, utrošeno je 8,2 milijuna kuna, dok je tvrtka Winair u kupnju zrakoplova, avion Cessna 172s, helikopter Robinson R 44 te avion Cessna CJ+, uložila oko 36 milijuna kuna. Sveukupno je dosad u uređenje hangara, otkup zemljišta, nabavku zrakoplova i druge radove na aerodromu investirano oko 46 milijuna kuna, kazao je Željko Pavlek iz T7 Grupe, u čijem je sastavu tvrtka Winair.


(Hina)Najave