U tijeku koordinirana akcija traganja za nestalom osobom u području srednjeg Jadrana

Slika /slike/w LK-grb_20.JPG
Intenzivna akcija koordiniranog traganja za nestalom osobom s putničkog broda provodi se u širem području viškog arhipelaga, uz angažman pomorskih i zračnih jedinica.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC) koordinira akciju traganja i spašavanja za nestalom osobom u moru viškog arhipelaga, koja je pokrenuta jutros, 9. kolovoza u 05.00 sati, nakon zaprimanja dojave zapovjednika putničkog broda tijekom plovidbe nedaleko otočića Jabuka, iz smjera Dubrovnika prema Zadru.

Sukladno uspostavljenom planu akcije traganja i spašavanja, u potrazi za mlađim državljaninom Ujedinjenog Kraljevstva u akciju traganja uključene su Lučka kapetanija Split, Ispostava lučke kapetanije u Hvaru, zatim Obalna straža RH sa brodom i zrakoplovom, kojim se pretražuje područje nestanka te službenici iz Postaje pomorske i aerodromske policije u Zadru.

U traganje za nestalim angažirane su i posade putničkih brodova EXPLORER OF THE SEAS, AF MARINA i OLYMPOS SEAWAYS te vlasnici privatnih brodica, koji su se svojevoljno priključili akciji.

Od početka akcije se putem obalnih radio postaja (ORP Split-radio i ORP Zadar-radio), odašilje obavijest o čovjeku u moru ('PAN-PAN'), prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Po saznanju novih informacija pravovremeno ćemo obavijestiti javnost.

Pisane vijesti