U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održan sastanak predstavnika Croatia Airlinesa i Međunarodne zračne luke Zagreb

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture danas je održan sastanak predstavnika Croatia Airlinesa i Međunarodne zračne luke Zagreb, na kojem se razgovaralo o nastaloj situaciji vezanoj za korištenje programa poticaja Međunarodne zračne luke Zagreb, kojima je cilj povećanje prometa. Na sastanku su obje strane pokazale spremnost i želju za pronalaženjem konstruktivnih rješenja na obostranu korist te će u nadolazećem razdoblju intenzivirati razgovore o ovoj temi.

"Drago mi je da je današnji sastanak prošao uspješno te smo se usuglasili kako je važno nastaviti razgovore oko rješenja svih otvorenih pitanja. Ministarstvu, kao i cijeloj Vladi Republike Hrvatske, cilj je osigurati opstojnost poslovanja Croatia Airlinesa, a u isto vrijeme želimo podržati razvoj poslovanja i otvaranje novih linija u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Pandemija je izrazito negativno utjecala na zračni promet u cijelom svijetu te smo svi svjesni kako je potrebno uložiti značajne napore za opstanak na tržištu i očuvanje svakog radnog mjesta.", istaknuo je ministar Butković.

Zaključeno je da će se, kako je navedeno, intenzivirati razgovori, uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva, a sve kako bi se iznašla povoljna rješenja sukladno zakonskoj regulativi i praksi u zračnom prometu.

Vijesti iz medija