U Metkoviću potpisan ugovor o reguliranju međusobnih odnosa za projekt izgradnje spojne ceste i obilježen Dan Grada

  • Slika /slike/foto 7_23/foto PPVRH-METKOVIC 19-7_23/nsl PPVRH-METKOVIC 19-7_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u srijedu, 19. srpnja 2023. godine u Metkoviću, gdje je s ravnateljem Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivom Kaštelanom potpisao Ugovor o reguliranju međusobnih odnosa na „Projektu izgradnje spojne ceste od županijske ceste ŽC6218 u naselju Vid do državne ceste DC62 u naselju Nova Sela“.
 
Projektom vrijednim 14 milijuna eura planirana je izgradnja nove spojne prometnice od Vida u Gradu Metkoviću do državne ceste DC62 u Novim Selima, u Općini Kula Norinska, čime će se formirati cestovni koridor koji će skratiti putovanje od Metkovića do čvorišta na autocesti A1 i do rubnog sjeverozapadnog prostora Dubrovačko-neretvanske županije. Nositelj projekta je Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije, a ukupna duljina zahvata iznosit će 7,6 km.
 
„Prije nekoliko mjeseci bili smo ovdje u Metkoviću, zapravo najavili smo već tada da će Vlada Republike Hrvatske donijeti odluku vezano za ovu cestu koja je jako bitna za Grad Metković.“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković istaknuvši kako će navedena cesta približiti Metković autocesti, odnosno bolje osigurati pristup na autocestu. „Mi smo danas potpisali ovaj sporazum kojim smo zapravo regulirali naše međusobne odnose.“, nastavio je Butković te dodao kako će Županijska uprava za ceste pripremiti svu projektnu dokumentaciju, raspisati natječaj i doći do izvođača radova, a Vlada Republike Hrvatske će, kroz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, izdvojiti 14 milijuna eura za realizaciju projekta.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture također je najavio dva projekta Hrvatskih cesta koja su u pripremi – rekonstrukcija državne ceste D9 koja prolazi kroz Metković te ishođenje građevinske dozvole za križanje državnih cesta DC62 i DC9, tj. izgradnju novog kružnog toka u Metkoviću. „To su jako bitna dva projekta koje Hrvatske ceste kroz redovno i izvanredno održavanje, u cijeloj Hrvatskoj, realiziraju.“, istaknuo je Butković podsjetivši pritom na prošlogodišnje otvorenje Pelješkog mosta te zahvalivši svima na dobroj suradnji.
 
„Ovo je još jedan veliki i vrlo značajan projekt za Grad Metković koji su građani godinama čekali te koji će itekako povećati kvalitetu naših života! Osim što će skratiti putovanje od Metkovića do autoceste, svakako će omogućiti i daljnji gospodarski razvoj ovoga područja.“, istaknuo je gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan naglasivši kako je ovaj projekt, kao i mnogi u proteklim godinama, potvrda i kvalitetnoga rada i suradnje s Vladom Republike i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.
 
Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića, ravnatelja ŽUC-a Kaštelana i gradonačelnika Milana, potpisivanju ugovora nazočili su, između ostalih, i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, državni tajnik u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić.
 
Nakon potpisa Ugovora, potpredsjednik Vlade i ministar Butković sudjelovao je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića, koja se održala povodom Dana Grada i blagdana svetog Ilije, zaštitnika Metkovića. Svečana sjednica Gradskog vijeća završila je dodjelom nagrada građanima koji su dali svoj doprinos njegovu razvoju u različitim područjima djelovanja.

Najave