Provodi se istraga o uzrocima eksplozije glisera u marini Frapa, ozlijeđena dva člana posade

Službenici Lučke kapetanije Šibenik izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nesreći, koja se dogodila u marini Frapa i u kojoj su ozlijeđena su dvojica djelatnika.

Iz Uprave marine Frapa na poziciju su odmah pozvani djelatnici Hitne medicinske pomoći Šibenik, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva, DVD Rogoznica, a o događaju je obaviještena Lučka ispostava Rogoznica i Policijska uprava Šibensko - kninska.

Prema trenutno javno dostupnim informacijama, pomorska nesreća se dogodila jučer u 12.04h, u tranzitnom gatu marine na brodici (gliseru) imena 'My Way Tipa II', dužine 9,55 metara, sa ugrađenim benzinskim pogonskim strojem snage 388 kW, u vlasništvu pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj.

Prilikom eksplozije ozlijeđena su dva člana posade brodice, koji su ujedno i djelatnici mjesne ispostave charter tvrtke registrirane u Hrvatskoj, M.M., (rođen 1995. godine), državljanin Republike Hrvatske, koji je u nesreći zadobio teže tjelesne ozljede, zbog čega je hitno medicinski transportiran u KBC Zagreb i njegov kolega D.K. (rođen 1991. godine), također državljanin Republike Hrvatske, koji je u ovoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede. Obojica stradalih u trenutku eksplozije nalazili su se na brodici.

Pripadnici DVD Rogoznica požar na brodici ugasili su 15 minuta nakon eksplozije, nakon čega je brodica izvađena iz mora na suhi vez marine Frapa, gdje su službenici LI Rogoznica započeli sa očevidom o uzrocima ove pomorske nesreće, u suradnji sa djelatnicima PU Šibensko - kninske, koji istražuju razloga koji su doveli do ove nesreće.

Pisane vijesti