Predstavljeni novi autobusi za Liburniju

  • Slika /slike/foto 12_22/foto dtBILAVER-LIBURNIJA 1-12_22/nsl dtBILAVER-LIBURNIJA 1-12_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver boravio je u četvrtak, 1. prosinca u Zadru gdje je sudjelovao na završnoj konferenciji projekta „Nastavak nabave novih autobusa za Liburniju d.o.o.“ .
 
Tijekom konferencije predstavljen je 21 novi autobus koji je kupljen u sklopu projekta nabave novih autobusa vrijednog gotovo 49,5, milijuna kuna, od čega se 33,5 milijuna sufinancira sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Nabava 21 novog autobusa financirana je u okviru Drugog poziva za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza, nakon što je kroz prvi poziv Liburnija 2019. godine dobila prvih 25 autobusa.
 
„Kad smo ih pitali koliko im autobusa treba, bili su malo sramežljivi i nitko nije rekao više od 15. Ohrabrili smo ih i složili kvalitetan program.“, izjavio je državni tajnik Bilaver prisjetivši se prvih sastanaka s direktorima tvrtki za javni prijevoz. „U dva poziva povukli smo više od 900 milijuna kuna europskih sredstava i obnovili cjelokupnu flotu autobusa u devet velikih gradova.“, istaknuo je državni tajnik te dodao kako je od 600 novih autobusa Liburnija dobila 46.
 
Obnašatelj dužnosti ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Dragan Jelić čestitao je timu Liburnije istaknuvši kako je rijetkost da netko prije završi projekt, osobito u ovo vrijeme poremećaja u dobavnim lancima.

Dodajmo kako je projekt „Nastavak nabave novih autobusa za Liburniju d.o.o.“ završen godinu dana prije ugovorenog roka, 31. prosinca 2023. godine, te da su svi novi autobusi prilagođeni osobama s invaliditetom i proizvedeni prema normi EURO VI.
 
(FOTO: Zadarska županija)


Vijesti iz medija