Potpredsjednik Vlade i ministar Butković uručio koncesijski ugovor za Porto Baroš

  • Slika /slike/foto 6_23/foto PPVRH-MIN-RIJEKA-PORTO BAROS 7-6_23/nsl PPVRH-MIN-RIJEKA-PORTO BAROS 7-6_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u srijedu, 7. lipnja 2023. godine u Rijeci je uručio Ugovor o koncesiji za izgradnju luke nautičkog turizma Porto Baroš tvrtki ACI-GITONE d.o.o. te je otvorio vrata buduće ACI marine Rijeka.
 
Svečanim uručenjem koncesijskog ugovora i službeno je označen početak realizacije projekta izgradnje buduće ACI marine Rijeka u luci Porto Baroš, najveće investicije u nautički turizam u povijesti Republike Hrvatske, vrijedne više od 50 milijuna eura. Realizaciju ovog kapitalnog strateškog projekta provest će društvo ACI-GITONE, koje je za pomorsko dobro od gotovo 106 tisuća četvornih metara ostvarilo koncesiju na 30 godina. Buduća ACI marina Rijeka, s oko 230 vezova i mnoštvom sadržaja, u potpunosti će promijeniti vizuru Grada Rijeke, kao i turističku ponudu Kvarnera i Hrvatske te će biti tehnološki najnaprednija, ne samo na Mediteranu, već potencijalno i u svijetu.
 
„Od svih projekata koje trenutno ostvarujemo u Rijeci, od Zagrebačke obale i ceste koju ćemo otvoriti ovo ljeto, D403, projekt ACI marine u Porto Barošu ipak predstavlja jedan šlag na tortu cijelog ovog ciklusa investicija na području grada.“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković naglasivši kako će izgradnjom nove ACI marine Rijeka ovaj centralni dio grada postati primamljiv, atraktivan te će Rijeku promijeniti u pravom smjeru. „Projekt izgradnje ACI marine Rijeka mijenja vizuru Rijeke, vraća Rijeku moru.“, istaknuo je Butković te dodao kako je ova marina dugo najavljivana te je prošla sve procedure. Također je naglasio kako je iznimno važno da projekt ima podršku svih dionika važnih za realizaciju samog projekta – od Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Vlade Republike Hrvatske.
 
Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića, na svečanosti uručenja Ugovora o koncesiji i u obilasku buduće ACI marine Rijeka sudjelovali su između ostalih i zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa te kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar.

Pisane vijesti