Potpredsjednik Vlade i ministar Butković primio veleposlanika Kraljevine Danske

  • Slika /slike/foto 11_22/foto PPVRH-MIN-DANSKA 9-11_22/nsl PPVRH-MIN-DANSKA 9-11_22.JPG
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković primio je u srijedu, 9. studenoga 2022. godine veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Olea Henrika Frijs-Madsena.
 
Na sastanku se razgovaralo o temama iz sektora prometa, kao što su projekt obnove riječkog prometnog pravca - Rijeka Gateway projekt te izgradnja nizinske dvokolosječne željezničke pruge na dionici Rijeka-Zagreb-Budimpešta. Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković podsjetio je na ulaganja koja se odvijaju u lučku infrastrukturu na riječkom području, istaknuvši i važnost potpisanog koncesijskog ugovora za kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali u luci Rijeka. Također se osvrnuo na ulaganja koja se trenutno provode na željezničkoj infrastrukturi na RH2 koridoru, te je dodao kako je upravo modernizacija željezničke pruge od granice s Mađarskom do Rijeke, odnosno projekt Nizinske pruge, najznačajniji strateški željeznički projekt.
 
Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića na sastanku su sudjelovali i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, ravnatelj Uprave za EU fondove i strateško planiranje Damir Šoštarić te savjetnici za ekonomske poslove i javnu diplomaciju danskog veleposlanstva Žarko Mašanović i Tomislav Gugo.

Najave