Početna konferencija za projekt 'Strateška dokumentacija razvoja vodnih putova i luka unutarnjih voda Republike Hrvatske za razdoblje 2018.-2028.'

Početna konferencija za projekt 'Strateška dokumentacija razvoja vodnih putova i luka unutarnjih voda Republike Hrvatske za razdoblje 2018.-2028.' održat će se u srijedu, 22. srpnja 2020. godine s početkom u 12:00 sati.

Zbog specifičnosti trenutnih okolnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, početna konferencija održat će se online putem linka: https://join.skype.com/gHTY341angaf

Svrha izrade Strateške dokumentacije razvoja vodnih putova i luka unutarnjih voda Republike Hrvatske za razdoblje 2018.-2028. (dalje: Strateška dokumentacija) temelj je razvoja unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj kao dijela međunarodnog sustava plovidbe unutarnjim vodnim putovima.

Strateška dokumentacija sadrži Strategiju razvitka riječnog prometa u Republici Hrvatskoj za razdoblje od deset godina,  Stratešku procjenu utjecaja na okoliš, Srednjoročni plana razvitka vodnih putova i luka unutarnjih voda Republike Hrvatske za razdoblje od deset godina te Revizije pojedinačnih Master planova luka Vukovar, Osijek i Slavonski Brod.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za izradu Strateške dokumentacije osiguralo je financijska sredstva u ukupnom iznosu od 11.356.728,00 HRK, od čega je 9.653.218,80 HRK sufinancirano sredstvima iz Kohezijskog fonda, dok razliku čine sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.
 
Poziv na konferenciju (.pdf)
Letak projekta (.pdf)

 

Pisane vijesti