Otvoreno obnovljeno prizemlje zgrade Lučke kapetanije Rijeka i Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora

  • Slika /slike/foto 3_21/foto dtBILAVER-RI 16-3_21/nsl dtBILAVER-RI 16-3_21.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Obnovljeno prizemlje zgrade Lučke kapetanije Rijeka i Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora danas su zajedno otvorili državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver i privremena otpravnica poslova Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Victoria Taylor.

Projekt uređenja i opremanja prostora vrijedan je gotovo 480 tisuća američkih dolara, a najveći dio sredstava osiguran je donacijom USA Army Corps of Engineers. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u projektu je sudjelovalo s oko milijun kuna, a Primorsko-goranska županija s 90 tisuća kuna.

Novoobnovljeni prostori značajno će utjecati na poboljšanje radnih uvjeta u Lučkoj kapetaniji Rijeka i na unapređenje rada Županijskog operativnog centra za iznenadna onečišćenja u moru koji djeluje unutar ovih prostora.

"Novoobnovljene prostorije su opremljene kvalitetnom i najmodernijom opremom, a realizacija cijelog ovog projekta doprinijet će povećanju sigurnosti plovidbe na moru te boljoj i kvalitetnijoj pomoći unesrećenima, kao i u uklanjanju onečišćenja na moru", naglasio je državni tajnik Bilaver zahvalivši vladi i vojsci SAD-a te Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj na hvalevrijednoj i dobrodošloj donaciji od 3,2 milijuna kuna.

Victoria Taylor, privremena otpravnica poslova Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj iskazala je zadovoljstvo ostvarenim projektom koji će pridonijeti boljoj pripravnosti riječke luke i Hrvatske kako bi se u kriznim situacijama zaštitili ljudski životi i okoliš.
 
(FOTO: HINA)


Pisane vijesti