Otvorena prva faza sjeverne obilaznice grada Čakovca

Slika /slike/foto 7_20/foto MIN-CK 13-7_20/nsl MIN-CK 13-7_20.jpg
Od danas je za sav promet otvorena I. faza sjeverne obilaznice grada Čakovca. Prometnicu je svečano otvorio ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, u nazočnosti ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darka Horvata, župana Međimurske županije, Matije Posavca, zamjenika gradonačelnika grada Čakovca, Zorana Vidovića, zastupnice u Europskom parlamentu, Sunčane Glavak te saborskog zastupnika i gradonačelnika Murskog Središća, Dražena Srpaka. U ime investitora projekta na svečanosti je sudjelovao predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić.

„Radovi prve faze završeni su čak četiri mjeseca prije roka. Projekt ide svojim tijekom, tako da početkom iduće godine očekujemo njegov nastavak. Osim u Međimurju, društvo Hrvatske ceste i u drugim dijelovima Republike Hrvatske sudjeluje u realizaciji mnogobrojnih infrastrukturnih projekata, od izgradnje novih obilaznica do obnove postojećih državnih cesta. Na području Međimurske županije spremni su projekti za izgradnju nekoliko obilaznica, od Preloga i Šenkovca do Nedelišća tj. Pušćine, dok je za obilaznicu Murskog Središća u tijeku priprema studijske i projektne dokumentacije.”, istaknuo je ministar Butković.

Dodajmo kako novoizgrađena dionica čakovečke obilaznice prolazi sjevernim dijelom grada, a povezuje postojeće kružno križanje na početku trase, sa trokrakim križanjem na kraju zahvata, u duljini od 1,64 kilometara. Pored glavne trase i križanja, na prometnici su izvedena trokraka križanja sa Športskom i Mihovljanskom ulicom, rekonstruirana je Športska ulica, te izveden spoj pješačko-biciklističke staze na Mihovljansku ulicu (uz lateralni kanal).

Ukupna vrijednost ove faze radova iznosi 37,4 milijuna kuna (bez PDV-a).
 

Najave