Otvorena ponuda za natječaj za izgradnju marine Porto Baroš u Rijeci

Slika /slike/nsl nautic 7_07.jpg
U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture otvorena je pristigla ponuda na natječaj za davanje koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci. Na natječaj je pristigla jedna ponuda i to trgovačkog društva ACI-GITONE d.o.o., kojom nude investiciju vrijednu 363.721.734,00 kuna.

Nakon otvaranja ponude, Stručno tijelo za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru analizirat će ponudu te će u roku 10-tak dana donijeti Nalaz i mišljenje. Po donošenju istih izrađuje se odluka o dodjeli koncesije koja će biti upućena Vladi Republike Hrvatske na donošenje.

Ovim natječajem previđen je rok trajanja koncesije od 30 godina na površini pomorskog dobra od 105.897 četvornih metara s kapacitetom marine od 500 vezova. Podsjetimo, natječaj je otvoren početkom ove godine, odnosno 19. siječnja 2021. godine, nakon što su se stekli svi uvjeti, od izmjena prostornoplanske dokumentacije do izdvajanja iz lučkog područja.

U nastavku donosimo izjavu ministra Olega Butkovića povodom otvaranja ponuda: "Današnje otvaranje ponuda za dodjelu koncesije za izgradnju Marine Porto Baroš u Rijeci veliki je korak naprijed u realizaciji jedne od najvećih investicija u nautički turizam koja će Hrvatsku još više pozicionirati na svjetskoj karti top nautičkih destinacija. Ova investicija me još više veseli kada znamo da uz ovakvu marinu, s kapacitetom od čak 500 vezova i svim uvjetima za prihvat megajahti, dolazi i čitav niz pratećih usluga. To je prilika koju Rijeka, ali i čitava okolica, može i mora iskoristiti jer to donosi jednu sasvim novu dimenziju uz sva ostala ulaganja koja provodimo u riječkoj luci. To znači da možemo očekivati čitav niz novih radnih mjesta te prilika za nove poslovne poduhvate i razvoj djelatnosti koje će biti potpora radu marine. Činjenica da je riječ o zajedničkoj ponudi domaćeg i stranog ponuđača s prepoznatim kredibilitetom ne sumnjam da će, ukoliko ispune sve uvjete propisane natječajem, uvelike pridonijeti stvaranju sasvim nove slike Rijeke. Rijeke koja će, uz štih industrijskog grada s bogatstvom kulturnih i društvenih sadržaja, u budućnosti biti nezaobilazna lokacija na karti mediteranskih destinacija koje treba posjetiti."

Pisane vijesti