Otkriven spomenik poginulima u Rudinama

Slika /arhiva/nsl sp.Rudine 10_11.jpg

Rudine, 28. listopada 2011. - Danijel Mileta, državni tajnik za promet i Zlatko Rogožar, predsjednik Uprave HŽ-a položili su vijenac i upalili svijeće u podnožju spomen-obilježja tragično poginulima u teškoj željezničkoj nesreći (Foto: D.P. Grad Kaštela)Spomenik u znak sjećanja na šest osoba poginulih u željezničkoj nesreći 24. srpnja 2009. u Rudinama otkriven je danas na mjestu iskliznuća nagibnoga vlaka.

Spomenik je, kako je rečeno, otkriven u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, a podigla ga je tvrtka Hrvatske željeznice holding.

Počast poginulima u toj željezničkoj nesreći odali su danas Danijel Mileta, državni tajnik za promet ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Zlatko Rogožar, predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica, Branimir Jerneić, direktor HŽ-Infrastrukture, predstavnici Sindikata željezničara i strojovođa HŽ, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije.

Nekoliko izaslanstava položilo je vijence i zapalilo svijeće na mjestu na kojem se uRudine, 28. listopada 2011. - spomenik na mjestu tragične pogibije šest putnika u srpnju 2009. godine otkriven je u povodu dana Svih Svetih i Dušnoga dana od strane Hrvatskih željeznica d.o.o. (Foto: D.P. Grad Kaštela) Rudinama 24. srpnja 2009. dogodila tragedija u kojoj je poginulo šest osoba, a ozlijeđeno njih 55.

U crkvi u Rudinama danas je služena i misa zadušnica za poginule u toj željezničkoj nesreći.


(Hina)Vijesti iz medija