Održane koordinirane međuresorne akcije suzbijanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta unutar Schengenskog područja

U okviru međuresorne suradnje na području gradova Samobora i Zaprešića od 20. do 24. rujna održane su dvije koordinirane akcije, u kojima su sudjelovali inspektori Službe za mobilne inspekcijske nadzore Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zajedno s policijskim službenicima Uprave za granicu, Ravnateljstva policije, policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije, kao i sa službenicima policijskih postaja Samobor i Zaprešić, carinskim službenicima Službe za mobilne jedinice Zagreb te inspektorima Državnog inspektorata zaduženima za nadzor neregistrirane djelatnosti u djelokrugu Područnog ureda Zagreb.

Cilj zajedničkih akcija bio je suzbijanje nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta kroz provedbu kompenzacijskih mjera i radnji unutar Schengenskog područja, s naglaskom na nezakoniti rad stranaca, utvrđivanja legaliteta boravka državljana trećih zemalja u RH i EU, te otkrivanja i sprječavanja činjenja svih drugih kaznenih djela i prekršaja.

Inspektori  cestovnog prometa Službe za Mobilne inspekcijske nadzore Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u okviru osam izvršenih nadzora utvrdili su prekršaje, temeljem kojih su prekršiteljima izdali dva prekršajna naloga, a nakon  dovršetka istražnih radnji, protiv 6 prijevoznika bit će pokrenuti prekršajni postupci.

Vijesti iz medija