Održana svečana sjednica povodom proslave Dana Novog Marofa

  • Slika /slike/foto 9_23/foto PPVRH-NOVI MAROF 1-9_23/nsl PPVRH-NOVI MAROF 1-9_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovali su u petak, 1. rujna 2023. na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Novog Marofa, koja se održala povodom dovršetka 20 milijuna eura vrijednog projekta izgradnje novomarofske Istočne obilaznice.

"Što se tiče investicija i projekata, poput ovih u Novom Marofu, nema ni jednog dijela Hrvatske gdje se ne osjeća veliki investicijski ciklus koji doprinosi odličnim gospodarskim pokazateljima", izjavio je premijer Plenković izrazivši zadovoljstvo što će Hrvatska na svim važnim područjima napraviti iskorak, a posebno je naglasio važnost demografske revitalizacije.

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković u svom je govoru pohvalio rad Grada i gradonačelnika, a za Istočnu obilaznicu je izjavio kako je to najljepša čestitka građanima Novog Marofa. Također je istaknuo kako Hrvatske ceste imaju značajne investicije na ovom prostoru podsjetivši na izgrađen novi most preko rijeke Bednje u obližnjim Varaždinskim Toplicama. Butković je nadalje najavio rekonstrukciju državne ceste D24 od Novog Marofa prema Krapinsko-zagorskoj županiji dodavši kako uskoro kreće i izgradnja brze ceste od Varaždina prema Ivancu, Lepoglavi do Krapine, što smatra kao izrazito važnu investiciju za ovaj dio Hrvatske.

"Istočna obilaznica je san Marofčana dug više od 30 godina te je od nemjerljive važnosti za Novi Marof jer osigurava gospodarski razvoj Grada", istaknuo je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač zahvalivši pritom premijeru Plenkoviću i cijeloj Vladi, ministru Butkoviću i resornom ministarstvu, predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću, kao i izvođačima koji su uspješno realizirali Istočnu obilaznicu.

Uz predsjednika Vlade Plenković, potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića te gradonačelnika Jenkača, na svečanoj sjednici su nazočili i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, predsjednik Gradskog vijeća Novog Marofa Mladen Benjak, varaždinski župan Anđelko Stričak te gradonačelnici i načelnici gradova i općina sa sjevera Hrvatske.
(FOTO: HINA)


Najave