Održana 30. sjednica Savske komisije

Slika /arhiva/nsl pmNM Sava-com 11_12.jpg
Trideseta po redu sjednica Savske komisije održana je 7. i 8. studenoga u sjedištu Savske komisije u Zagrebu.

Na spomenutoj sjednici razmatrano je niz pitanja značajnih za implementaciju Okvirnog sporazma o slivu rijeke Save, kao što su upravljanje vodama i spašavanje od poplava, pitanja plovidbe, razvoj turizma u slivu, promocijske aktivnosti, te  suradnja sa zainteresiranim stranama.

Vezano za temu plovidbe, prezentirano je Izvješće realizacije plana rada Savske komisije za 2012. godinu sa aktivnostima i operativnim zadacima, rezultatima njihove realizacije, kao i slijedećim koracima, te prijedlozima za njihovo uspješno provođenje.

Na sjednici su usvojene slijedeće Odluke: Odluka o usvajanju izmjena i dopuna Odluke o usvajanju klasifikacije vodnog puta rijeke Save, Odluka o usvajanju Pravila harmonizacijskih riječnih informacionih servisa u slivu rijeke Save, te Odluka o izradi i ažuriranju elektronskih navigacijskih karata u unutrašnjoj plovidbi za sliv rijeke Save.

Posebna pažnja je posvećena proširenju sastava Odbora za praćenje i koordinaciju implementacije projekta "Rehabilitacija i razvoj prometa i plovidbe na plovnom putu rijeke Save".

Tridesetoj sjednici Savske komisije prisustvovali su Nikola Mendrila, pomoćnik ministra i član Savske komisije (RH), Dražen Kurečić, zamjenik člana Savske komisije (RH), predstavnici ostalih zemalja članica iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, te predstavnici triju organizacija sa statusom promatrača (EURONATUR, GVP CEE, Zelena akcija).

Slijedeća, 31. Sjednica Savske komisije održat će se 19. - 20. veljače 2013. godine.


FOTOGALERIJA


Vijesti iz medija