Održan sastanak o izgradnji Plave magistrale na Krku

Slika /slike/foto 7_23/foto PPVRH-KRK 7-7_23/nsl PPVRH-KRK 7-7_23.jpg
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u petak, 7. srpnja na otoku Krku, gdje je sudjelovao na sastanku o izgradnji Plave magistrale na otoku. Na sastanku, na kojem su sudjelovali predstavnici lokalne i regionalne samouprave i Hrvatskih cesta, prezentirano je idejno rješenje Nove istočne ceste na otoku Krku, tzv. Plave magistrale, čija će izgradnja koštati oko 100 milijuna eura.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar Butković ovom je prilikom podsjetio na prošlogodišnju obnovu Krčkog mosta, investiciju vrijednu oko 9 milijuna eura kojom je mostu produljen vijek trajanja za 30 godina. „Most redovno održavamo i ta investicija je gotova. Međutim, ona nije riješila glavni i osnovni problem, a to su gužve, poglavito u vrhuncu turističke sezone.“, istaknuo je Butković dodavši kako se, u tom smislu, na današnjem sastanku raspravljalo o nekoliko stvari, a od čega je najvažnije određivanje trase za izgradnju 23,5 kilometara duge nove državne ceste na istočnoj strani otoka Krka.
 
„Nakon ovog sastanka Primorsko-goranska županija će to uvrstiti u svoj prostorni plan, odnosno Grad Krk i druge općine na otoku Krku čijim teritorijem cesta prolazi.“, naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture istaknuvši kako će, paralelno s time, Hrvatske ceste krenuti u ugovaranje idejnih i glavnih projekata kako bi njena realizacija počela što prije.  
 
Nova državna cesta će s istočne strane otoka Krka spajati sjever i jug otoka, od Omišlja do skretanja za Vrbnik iznad Punta, čime će se rasteretiti glavna otočna cesta DC102 te će se unaprijediti cestovna mreža otoka i omogućiti bolji razvoj istočne strane otoka.

(FOTO: Sergej Drechsler / Novi list)

Najave