Održan sastanak ministra Butkovića i primorsko-goranskog župana Komadine

Slika /slike/foto 5_22/nsl MIN-PGZ 31-5_22.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije održali su u utorak, 31. svibnja, u Rijeci sastanak o projektu dogradnje luke Mrtvaška na Lošinju.

Na sastanku, na kojem su sudjelovale i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić te ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paola Vidović, detaljno su razmotreni svi aspekti daljnje provedbe ovog strateškog infrastrukturnog projekta koji će omogućiti bolje prometno povezivanje kvarnerskih otoka.

Izrazivši žaljenje opstrukcijom projekta od strane mještana Ilovika, ministar Butković je izjavio kako je to jedinstven slučaj. "Puno gradimo na otocima i na obali, na oduševljenje stanovništva. Svi pozdravljaju nove rive i luke jer to donosi bolje i sigurnije brodske veze, zato sam iskreno zatečen ovom situacijom u Mrtvaškoj", istaknuo je ministar te dodao kako se radi o projektu koji se financira europskim novcem, u kojem su poštovane sve zakonske procedure i u vezi s kojim iz OLAF-a Ministarstvu nije upućen niti jedan upit.

Primorsko-goranski župan Komadina je naglasio kako su svi zahtjevi mještana Ilovika, oni koje je bilo moguće ispoštovati, ispunjeni i artikulirani kroz zaključke Županijske skupštine. Župan je, nadalje, dodao kako se nova riva u Mrtvaškoj gradi temeljem valjane građevinske dozvole te da projekt rekonstrukcije i dogradnje luke Mrtvaška predstavlja najveći investicijski zahvat izgradnje i uređenja lučke infrastrukture koji se europskim sredstvima realizira na kvarnerskim otocima kao zajednički projekt Primorsko-goranske županije, države i lokalne samouprave.

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić je istaknula kako je Grad Mali Lošinj spreman olakšati prometovanje mještanima Ilovika dok traju radovi.

Ministar Butković, župan Komadina i gradonačelnica Kučić izrazili su spremnost na sastanak s predstavnicima mještana Ilovika kako bi im pojasnili sve detalje ovog projekta koji donosi razvojni iskorak za Lošinj, Ilovik i ostale otoke.
 
(FOTO: Primorsko-goranska županija)


Stranica