Održan operativni sastanak na temu ograničenja prometa teretnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom

Slika arhiva/0125007_19.jpg
Nakon što je prošlog tjedna održan sastanak između ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića i Slovenske ministrice prometa, Alenke Bratušek, kako je i najavljeno, jučer je održan sastanak na operativnoj razini gdje se raspravljalo o temi ograničenja prometovanja teretnih vozila ukupne mase preko 7,5t na određenim dionicama graničnih prijelaza sa Republikom Slovenijom.

Nastavno na želju za postizanjem što kvalitetnijeg rješenja trenutne problematike graničnih prijelaza, predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture su slovenskim kolegama  predložili nekoliko mogućih rješenja međusobnog sporazuma oko prometovanja teretnih vozila.

Sudionici sastanka su ovom prilikom izmijenili međusobna iskustva i moguća tehnička rješenja te je sastanak zaključen uz dogovor kako će slovenska strana razmotriti sve prijedloge te se uskoro očekuje povoljno rješenje za obje zainteresirane strane.

U narednom razdoblju očekuje se ponovni susret dvaju ministara gdje će biti riječi o konkretnim dogovorima.


PRILOG
- Priopćenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na temu ograničenja prometa teretnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom (.pdf)


Vijesti iz medija