Odražana zajednička hrvatsko - slovenska akcija inspekcijskog nadzora prijevoza putnika i tereta na GP. Bregana - Obrežje

Slika /arhiva/UPI w znacka.jpg
U sklopu obveza međunarodne suradnje s inspekcijama cestovnog prometa drugih zemalja članica, a koje je Republika Hrvatska preuzela kao punopravna članica EU – a, dana 13.04.2016. u vremenu od 09,00 do 14,00 sati održana je zajednička bilateralna akcija inspekcijskog nadzora prijevoza putnika i tereta na GP. Bregana - Obrežje, u kojoj su sudjelovali inspektori cestovnog prometa iz Republike Slovenije i inspektori cestovnog prometa ovog Ministarstva.

U sklopu akcije, koja je realizirana s obje strane državne granice, izvršeni su inspekcijski nadzori više domaćih i stranih komercijalnih vozila po pitanju poštivanja odredbi prijevoznog i socijalnog zakonodavstva u cestovnom prometu, a protiv prekršitelja su poduzete odgovarajuće prekršajne i upravne mjere propisane zakonom.

Akcija je poslužila i za razmjenu poslovnih iskustava inspektora iz obje zemlje, kao i za prezentaciju primjera dobre prakse rješavanja praktičnih problema, s ciljem ujednačenog postupanja obiju inspekcija.

Slijedeća takva akcija je planirana za početak svibnja s kolegama iz Mađarske.


Vijesti iz medija