Noćne trajektne linije

Slika /arhiva/08540020w.JPG

Vladinom odlukom o poticanju razvoja otoka uvođenjem noćnih trajekata riječka "Jadrolinija" i Rapska plovidba od  noćas, 1. lipnja u svoj plovidbeni red uvode nove noćne linije.

"Jadrolinijini" će trajekti na riječkom području prema otocima Cresu i Lošinju polaziti svaki dan iz Meraga i Valbiske minutu nakon ponoći u tijeku cijele godine.

Na zadarskom području plovidbeni je red dopunjen uvođenjem nove veze na liniji Zadar - Preko na otoku Ugljanu. Trajekt će iz Zadra isplovljavati u 23 sata, iz Preka u 23,30 sati, a taj će se plovidbeni red primjenjivati od 1. do 15. lipnja te od 4. rujna do 1. listopada.

Tijekom sezone, od 16. lipnja do 3. rujna, trajekti na liniji Zadar - Preko održavat će noćnu liniju isplovljujući iz Zadra u 24 sata, a iz Preka pola sata nakon ponoći.

Na splitskom području, na liniji Split - Supetar na Braču svaki dan će iz Splita isplovljavati trajekt minutu nakon ponoći, a iz Supetra u 1,30 sati.

Na liniji Split - Hvar svaki će dan trajekt isplovljavati iz Splita u 1,30 sati, a iz Starog Grada u 23 sata, od 1. srpnja (iz Starog Grada), odnosno od 2. srpnja (iz Splita) do 2. rujna (iz Starog Grada), odnosno 3. rujna (iz Splita).

"Jadrolinijina" je uvela novu noćnu vožnju i na liniji Drvenik - Sućuraj na Hvaru. Trajekt će isplovljavati iz Drvenika u pola sata nakon ponoći, a iz Sućurja minutu nakon ponoći, od 1. do 30. lipnja te nakon 4. rujna.

Na šibenskom i dubrovačkom području "Jadrolinija" nije uvela nove noćne trajektne veze.

Rapska plovidba također je uvela nekoliko novih noćnih linija. Na liniji Rab - Jablanac trajekt će u lipnju, kolovozu, rujnu, listopadu i studenom isplovljavati iz Raba u 23,30 sati, a iz Jablanca u 24 sata.

U srpnju će trajekti Rapske plovidbe isplovljavati iz Raba u 3,30 sati, a iz Jablanca u 4 sata. (Hina)Pisane vijesti