Nema stradalih na m/b 'Atlant Trina'

Slika /arhiva/atlant_trina_1v.jpg

m/b 'Atlant Trina' (foto: www.atlant.hr)Dana 25. kolovoza 2006. godine, oko 19,45 h po lokalnom vremenu buknuo je požar na m/b „Atlant Trina“ za vrijeme boravka u luci Niteroi (Brazil).

Brod „Atlant Trina“je brod za opći teret, luke upisa Dubrovnik, brodara „Atlantske plovidbe d.d.“- Dubrovnik, sagrađen je 1995. godine, duljine preko svega 107,40 m, bruto tonaže 5799 GT. Na brodu je ukrcano 16 članova posade.

Do požara je došlo tijekom pripreme za iskrcaj 17 teških koleta fleksibilnih plastičnih cijevi u kolutovima u brodskom skladištu i na palubi iz još neutvrđenih razloga. Posada broda odmah je pristupila gašenju požara, u čemu im je kasnije pomogla vatrogasna jedinica s kopna i posebno opremljen brod za gašenje požara vodenim topovima. Dežurni u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, pomoćnik ministra kap. Mario Babić, telefonom je razgovarao sa zapovjednikom broda kap. Nedjeljkom Bukvićem u subotu, 27. kolovoza u 12,30 sati po hrvatskom vremenu. Zapovjednik broda je potvrdio da nema ozlijeđenih članova posade i da se svi dobro osjećaju.

Požar na m/b 'Atlant Trina' (foto: FaH)Nadalje, zapovjednik je potvrdio da je požar u potpunosti ugašen 26. kolovoza 2006. oko 20 h po lokalnom vremenu. Zapovjednik nema saznanja da je ozlijeđen netko od vatrogasaca.

Ministarstvo i Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje u Rijeci su u stalnoj vezi s dežurnom službom u „Atlantskoj plovidbi d.d.“, Nacionalnom središnjicom za traganje i spašavanje u Brazilu, a u slučaju potrebe ponovo će se kontaktirati sa zapovjednikom broda. 

 Pisane vijesti