Nadzorom putničkog i teretnog prijevoza prekršiteljima izrečeno preko 93 tisuće eura kazni / nastavljaju se pojačani inspekcijski nadzori autobusa za prijevoz školske djece

Slika /slike/foto 11_23/1 ICPC 44w 7-11_23.jpg
Inspektori cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u razdoblju od 30. listopada do 5. studenog proveli su redovite i izvanredne nadzore putničkog i teretnog prijevoza na prometnicama, graničim prijelazima te u prostorima prijevozničkih tvrtki temeljem Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvršenim inspekcijskim nadzorima izrađeno je 208 zapisnika, utvrđena su 99 prekršaja te je izdano 50 obaveznih i 19 prekršajnih naloga. Također, izdana su dva optužna prijedloga, 3 opomene kao i jedno rješenje o privremenoj zabrani obavljanja poslova cestovnog prijevoza, slijedom čega je izrečeno 93.879,24 eura kazni, od kojih je naplaćeno 52.143,17 eura.

Inspektori cesta Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta, sukladno usvojenom planu rada, a temeljem Zakona o cestama tijekom 44. tjedna 2023. godine izvršili su 11 inspekcijskih pregleda, kojom prilikom je utvrđeno 18 nepravilnosti za koje su izdana 4 rješenja o otklonu nedostataka te jedan obavezni prekršajni nalog.

Pojačani inspekcijski nadzori autobusa za prijevoz školske djece (posebnog linijskog i povremenog prijevoza) te nadzori prometne signalizacije u zonama škola, provode se kontinuirano.

Vijesti iz medija