Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo unutarnjih poslova obavili zajednički nadzor cestovnog prometa

Viši inspektori cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (Služba za mobilne inspekcijske nadzore) i policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije obavili su zajednički nadzor cestovnog prometa u četvrtak, 5. kolovoza oko 14.30 sati na autocesti A3 kod naplatnih postaja Ivanić Grad.  
 
Tijekom nadzora kod dva autobusa austrijskog prijevoznika koji su prometovali na relaciji BiH - Republika Austrija, kojima su upravljali vlasnik prijevozničke tvrtke 43-godišnjak iz Austrije, 67-godišnjak također iz Austrije te 43-godišnjak iz BiH, utvrđeno je počinjenje više težih prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređaja za bilježenje u cestovnom prometu i iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.
 
Prekršaji su uključivali prijevoz bez korištenja digitalnih kartica tahografa, prekoračenje maksimalnog trajanja dnevnog vremena vožnje, nedovoljan dnevni i tjedni odmor, prekoračenje dvotjednog vremena vožnje, prekoračenje tjednog i dnevnog vremena vožnje i neposjedovanja potrebnih dozvola za linijski prijevoz putnika u međunarodnom prometu, kao i neposjedovanje stručne osposobljenosti za prijevoz putnika, tj. neposjedovanje koda 95.
 
Za navedenih 15 prekršaja viši inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izdali su prekršajne naloge kojima je izrečena ukupna kazna od 171.000 kuna te 1.400 kuna troškova postupka, a, temeljem članka 152. stavak 3. Prekršajnog zakona, počinitelji su odmah platili dvije trećine izrečene novčane kazne.
 
Osim prekršajnih sankcija poduzete su i upravne mjere, tj. vozaču koji nije stručno osposobljen izdana je zabrana obavljanja javnog prijevoza putnika do stjecanja potrebne stručne osposobljenosti.


Vijesti iz medija