Ministar Oleg Butković u obilasku projekata na otoku Rabu

Slika /slike/foto 4_21/foto MIN-RAB 1-4_21/nsl MIN-RAB 1-4_21.JPG

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je danas u sklopu posjeta otoku Rabu infrastrukturne projekte koje resorno Ministarstvo u suradnji s lokalnom zajednicom provodi na području Grada Raba i Općine Lopar.

Službeni posjet Rabu ministar Butković započeo je vožnjom trajektom Lošinj, najnovijim Jadrolinijinim brodom koji od nedavno plovi na liniji Valbiska - Lopar.

Odmah po dolasku na otok Rab ministar Butković susreo se s načelnikom Općine Lopar, Josipom Borićem s kojim je obišao radove u obližnjoj luci Melak. U obilasku II. faze sanacije i rekonstrukcije  luke sudjelovao je i ravnatelj  Županijske lučke uprave Rab, Nenad Debelić koji je tom prigodom istaknuo: "Danas ovdje imamo uistinu jedan kvalitetan objekt koji ne štiti samo postojeću luku od vremenskih neprilika, već i osigurava ono što do sada nismo imali, a to je operativna obala u ovom dijelu  Lopara."

Posjet Loparu ministar Butković nastavio je obilaskom luke San Marino gdje su u tijeku radovi na rekonstrukciji i dogradnji ovog loparskog pristaništa.

"Radovima na rekonstrukciji luke osigurat ćemo njezino potpuno funkcionalno uređenje. Naime, poznato je da luka tijekom godine opslužuje brojne domaće i strane turiste koji upravo ovdje imaju svoje brodice", kazao je prilikom obilaska načelnik Borić.

Posjet otoku ministar Butković nastavio je u Gradu Rabu na sastanku s gradonačelnikom, Nikolom Grgurićem.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi i obilaska projekta sanacije obale u luci Rab te radova na šetnici Kampor-Mel ministar Butković, zadovoljan viđenim, istaknuo je sljedeće: "Ovo su zaista velika ulaganja u lučku infrastrukturu. Naime, na cijeloj hrvatskoj obali trenutno ulažemo oko milijardu i pol kuna u obnovu i izgradnju riva. To je najveći investicijski ciklus u posljednjih pedeset godina, što ponajprije možemo zahvaliti europskim fondovima. Tako samo ovdje na Rabu u lučku infrastrukturu otoka ulažemo više od 80 milijuna kuna."Najave